Häätori.fi

Oh no, something went wrong. Please check your network connection and try again.

Background image for section-1

Etusivu / Blog / Kestävän kehityksen kimallusta

KESTÄVÄN KEHITYKSEN KIMALLUSTA

Luonnontimantti, laboratoriotimantti vai kierrätystimantti? Me Korupajalla valmistamme tuhansia timanttisormuksia ja muita timanttikoruja vuosittain. Panostamme siihen, että asiakkaallamme on aina mahdollisuus valita vastuullinen timantti ja näin saada myös vastuullinen sormus itselleen.

Suosimmekin omassa tuotannossamme etenkin laboratoriovalmisteisia timantteja sekä asiakkailtamme ostettuja kierrätystimantteja. Miksi? Se selviää tässä artikkelissa. Käydään myös samalla keskustelua luonnontimantin vastuullisuudesta.

Mallistomme sormuksista löytyy yhä paljon myös luonnontimantein koristeltuja malleja, ja näiden jalokivien kohdalla panostamme siihen, että jokainen luonnontimanttimme tulee vastuullisista lähteistä.

Osana vastuullista korutuotantoa, lupauksemme ovatkin vastuullisesti valikoidut timantit, joiden ansiosta te asiakkaamme pääsette nauttimaan vastuullisesta ja kestävästä kimalluksesta!

KESTÄVÄN KEHITYKSEN KIMALLUSTA

IHMISEN VALMISTAMA VASTUULLINEN TIMANTTI

Nämä pajamme suosimat jalokivet ovat luultavasti jo monille tuttuja, mutta jos kyseessä on uusi tuttavuus, voi aiheesta lukea lisää täältä. Kerrataan kuitenkin tähän väliin tiivistetysti, miksi nämä säihkyvät kaunokaiset ovat niin kovin suosittuja ja tekevät sormuksesta vastuullisen.

  1. Ekologinen: Labratimantit ovat kuin luonnontimantteja, mutta ne kasvavat laboratoriossa eivätkä maan uumenissa. Tämän myötä labratimantit voidaan nähdä luonnolle lempeämpinä, sillä niiden valmistus ei vaadi louhintaa maasta.

  2. Eettinen: Lisäksi laboratoriossa valmistettujen timanttien valmistusprosessi on läpinäkyvästi eettinen, ja näistä kaunokaisista puhutaankin usein konfliktivapaina timantteina.

  3. Edullinen: Merkittävä labratimanttien suosioon vaikuttava tekijä on myös toki hinta; ihmisen valmistamat timantit ovat merkittävästi edullisempia kuin luonnontimantit.

Suosimme pajallamme näitä vihreämpiä timantteja, ja kaikki mallistomme sormukset on mahdollista valmistaa labratimantein. Kurkkaa valikoimamme laboratoriotimanttisormuksia.

MIKÄ IHMEEN KIERRÄTYSTIMANTTI?♻️

Vastuullinen sormus vastuullisella timantilla voidaan luoda monella tapaa. Löytyykö laatikoista vanhoja timanttikoruja tai irrallisia timantteja, jotka haluaisit myydä? Me ostamme timantteja miellämme!

Timantti voi tätä kautta saada uuden elämän kierrätystimantin muodossa. Vaikka timantilla olisi paljonkin ikää, ei sen kestävyys ja säihke koskaan pääse hiipumaan – onhan kyseessä luonnon kovin ja kestävin mineraali.

Kierrätystimanttien hyödyntäminen tuotannossamme on keskeinen osa lupaustamme vastuullisesti valikoiduista jalokivistä. Annetaan yhdessä vanhoille timanteille uusi mahdollisuus loistaa.

Luna-mallisto

Luna-mallistomme sormuksia koristavat laboratoriotimantit.

MIKSI KIERRÄTYSTIMANTTI ON VASTUULLINEN VALINTA SORMUKSEEN?

Valitsemalla kierrätystimantin sormukseesi, tuet kiertotaloutta ja vähennät uuden louhinnan tarvetta. Valitsemasi vastuullinen timantti on kuitenkin aivan yhtä kestävä ja näyttävä kuin vastaava uusi luonnontimantti tai laboratoriotimantti. Jokainen kierrätystimantti on askel kohti kestävämpää korualaa.

Me Malmin Korupajalla takaamme, että jokainen kierrätystimanttimme on huolellisesti testattu ja todettu aidoksi. Pyydämme timantin oheen toimitettavaksi alkuperäisen sertifikaatin, josta timantin tarkemmat tiedot, kuten timantin puhtaus, väri ja paino käyvät ilmi. Kansainvälisesti tunnettuja ja luotettavia sertifikaatteja ovat esimerkiksi GIA- ja IGI-todistukset.

Todistuksen puuttuessa, jalokivi tai timantti voidaan toimittaa virallista arviota varten Suomen Jalokivilaboratorioon, jonka kanssa teemme tiivistä yhteistyötä.

Voit luottaa siihen, että kierrätystimantti korussasi on paitsi kaunis, myös eettisesti ja ekologisesti kestävä valinta. Vastuullinen sormus ihastuttaa säihkeellään läpi elämän.

Myös muita jalokiviä voidaan kierrättää, ja valmistamme mallistomme sormuksia myös aina toiveiden mukaan kierrätetyin jalokivin. Esimerkiksi hiljattain valmistui asiakkaan toiveesta upea sormus kierrätetyllä morganiitilla.

Sormuksen teettämisestä kierrätetyllä jalokivellä voit tiedustella lisää kauppiaaltamme Pasilta! Teettämisprosessista yleisesti voit myös lukea täältä.

LUONNONTIMANTIN VASTUULLISUUS

Valikoimamme sisältää yhä useita sormuksia ja koruja, joissa hyödynnetään myös niitä kaikille tuttuja ja perinteisiä luonnontimantteja. Vaikka näiden taustaan liittynee timanteista eniten huolta, me Korupajalla teemme parhaamme, jotta myös luonnontimantin valinta on mahdollisimman vastuullista.

Olemme sitoutuneet tarjoamaan korkealaatuisia, vastuullisesti hankittuja luonnontimantteja. Kaikki mallistossamme käytetyt luonnontimantit ovat läpikäyneet tiukan seurantaprosessin. Tämä varmistaa, että jokainen timantti on eettisesti louhittu ja että sen matka kaivoksesta koruksi on mahdollisimman läpinäkyvä.

Luonnontimantteja

LUONNONTIMANTTIEN TAUSTAN SEURANTA

Me Korupajalla käytämme ainoastaan sellaisia timanttitoimittajia, jotka noudattavat DRSP:n (Diamond Responsible Sourcing Protocol) tiukkoja vaatimuksia, mikä takaa, että jokainen luonnontimantti tukee ympäristönsuojelua ja sosiaalista vastuuta.

Tämä kattaa myös timanttien testauksen. Varmistamme, että jokainen käyttämämme luonnontimantti on aidosti luonnollinen, eikä laboratoriotuotettu timantti tai simulantti.

Timanttitoimittajiemme eettisen raportoinnin avulla meillä on mahdollisuus tarkastella toimittajiemme ympäristövaikutuksia ja sosiaalista vastuuta. Tämä kattaa esimerkiksi ympäristötoimien, ihmisoikeuksien ja tasa-arvon edistämisen, mikä varmistaa, että toimitusketjumme edistää positiivisia muutoksia ympäristössä ja yhteiskunnassa. Yksikään tuotantoketjumme luonnontimantti ei rahoita konflikteja maailmalla.

MINKÄ ARVOINEN ON VASTUULLINEN TIMANTTI – PUHUTAANPA SUORAAN!

Osana vastuullisuutta koemme Korupajalla myös rehellisen ja avoimen keskustelun eri vastuullisten timanttien hinnasta ja arvonmuutoksista. Paljon keskustelua viime vuosina on herättänyt etenkin labratimantin ja luonnontimantin hintaero sekä arvo tulevaisuudessa.

Luonnontimantin arvo kestää paremmin aikaa verrattuna esimerkiksi labratimanttiin, jonka arvo vaihtelee suuremmin. Labratimantin arvo on viimeaikoina romahtanut merkittävästi, sillä näiden tuotannon määrää ei kyetä maailmanlaajuisesti säätelemään, kun tuottajia tulee jatkuvasti lisää.

Tämä tarkoittaa sitä, että markkinoilla labratimantteja on tarjolla yhä enemmän, jolloin myös näiden hinta laskee. Tämä näkyy suoraan esimerkiksi labratimanttisormuksen edullisempana hintana – mikä voi ilahduttaa kuluttajaa.

Toisaalta suuret, luonnontimantteja toimittavat tahot nimenomaan rajoittavat luonnontimanttien vapautuksen määrää markkinoille, jotta näiden arvo pysyisi riittävän korkeana. Lisäksi erilaiset maailman kriisitilanteet, kuten koronapandemia ja sodat näkyvät aina korumateriaalien hinnassa, ja näin myös sekä luonnontimanttien, että labratimanttien kohdalla.

Olemme aina valmiina keskustelemaan aiheesta aivoimin mielin, ja vastaamme mielellämme mahdollisesti heränneisiin kysymyksiin!