Häätori.fi

Oh no, something went wrong. Please check your network connection and try again.

Hääpuvun valinta

Hääpuvun valinta

Sanotaan, että tuleva morsian tunnistaa, kun ”se oikea” hääpuku osuu kohdalle. Usein tuleva morsian pystyy helpostikin tunnistamaan potentiaaliset hääpukuvaihtoehdot ja karsimaan näin harkinnan ulkopuolelle suurimman osan tarjolla olevista hääpuvuista. Tärkeintä on, että morsian tuntee olevansa valitsemassaan hääpuvussa parhaimmillaan.

Hääpuvut voidaan mallin perusteella jakaa karkeasti esimerkiksi seuraaviin kategorioihin: A-linjainen, runsashelmainen, empiremallinen, merenneitomallinen, kotelomallinen ja housupuku. Hääpuvun mallin valinnassa kannattaa huomioida oma vartalotyyppi. Usein mainittuja vartalotyyppejä ovat tiimilasivartalo, O-vartalo ja suora vartalo.

Tiimalasivartaloisen morsiamen hartia- ja lantiolinja ovat suunnilleen yhtä leveät ja vyötärö kapea. Tiimalasivartaloista pukee usein erinomaisesti pehmeälinjainen vyötäröä korostava hääpuku. Tiimalasivartaloisen kannattaa välttää runsashelmaisia hääpukuja, jotka tuovat lantiolle helposti liikaa pyöreyttä.

Rehevää O-vartaloista morsianta pukee parhaiten muotoja korostavat hyvin leikatut ja istuvat hääpuvut. Pystyleikkaukset ja hääpuvun yksivärisyys pidentävät ja sopivat siten erinomaisesti O-vartaloiselle. Erityisen hyvältä O-vartaloinen näyttää A-linjaisessa hääpuvussa. Sen sijaan pieniä yksityiskohtia kannattaa hääpuvussa välttää, ne tekevät vartalosta visuaalisesti suuremman.

Suoravartaloisen tunnistaa siitä, että vyötärö ei juurikaan erotu muuta vartaloa kapeampana. Selkeälinjaiset ja jopa aavistuksen maskuliiniset vaatteet pukevat suoravartaloista hyvin. Esimerkiksi jakkupuku voisi siis olla suoravartaloiselle hyvä vaihtoehto myös hääpuvuksi. Jos morsian haluaa hääpuvuksi mekon, kannattaa valita empiremallinen hääpuku ja vyötärön korostamista kannattaa pyrkiä välttämään.