Häätori.fi

Oh no, something went wrong. Please check your network connection and try again.

Background image for section-1

Etusivu / Blog / Hääpäivien nimet: pumpuli, tina, posliini, kulta, timantti

Hääpäivien nimet: pumpuli, tina, posliini, kulta, timantti

Hääpäivät ovat tärkeitä merkkipaaluja avioliitossa, joka juhlistaa pariskunnan sitoutumista ja rakkautta. Useimmiten hääpäivät ovat vuosipäiviä, jotka merkitsevät vuoden tai useamman vuoden kulunutta aikaa avioliiton solmimisesta. Hääpäivät voivat olla myös romanttisia tilaisuuksia, joissa pariskunta juhlii rakkauttaan ja kunnioittaa yhteistä matkaansa.

Hääpäivät ovat erittäin henkilökohtaisia ja niiden juhlistamistapa riippuu pariskunnasta. Jotkut haluavat viettää hääpäivänsä yksityisesti, kun taas toiset haluavat jakaa sen perheen ja ystävien kanssa. Juhlat voivat olla pieniä tai suuria, romanttisia tai ystävällisiä. Tärkeintä on se, että ne sopivat pariskunnalle ja että ne juhlistavat heidän rakkauttaan ja yhteistä matkaansa.

Hääpäivien nimitykset

Hääpäivien nimityksillä on pitkä historia, joka ulottuu vuosisatojen taakse. Alunperin hääpäivien nimitykset liittyivät materiaaleihin, joita pariskunta sai lahjaksi hääpäivänsä kunniaksi. Esimerkiksi ensimmäinen hääpäivä oli paperihääpäivä, sillä lahjaksi saatujen lahjojen joukossa oli yleensä paperisia esineitä.

 1. vuosi - Paperihäät / Pumpulihäät
 2. vuosi - Pumpulihäät / Paperihäät
 3. vuosi - Nahkahäät
 4. vuosi - Keramiikkahäät / Kukkahäät / Hedelmähäät / Kaarnahäät
 5. vuosi - Puuhäät
 6. vuosi - Sokerihäät / Rautahäät
 7. vuosi - Villahäät / Kuparihäät
 8. vuosi - Pronssihäät / Kumihäät / Messinkihäät
 9. vuosi - Kromihäät / Pellavahäät / Pronssihäät / Savihäät / Pajuhäät
 10. vuosi - Tinahäät / Posliinihäät
 11. vuosi - Teräshäät
 12. vuosi - Silkkihäät / Kuparihäät 12,5. vuosi - Kuparihäät / Nikkelihäät
 13. vuosi - Pitsihäät
 14. vuosi - Norsunluuhäät
 15. vuosi - Kristallihäät / Lasihäät
 16. vuosi - Posliinihäät / Pronssihäät
 17. vuosi - Hopeahäät
 18. vuosi - Helmihäät / Norsunluuhäät
 19. vuosi - Korallihäät / Jadehäät
 20. vuosi - Rubiinihäät
 21. vuosi - Safiirihäät
 22. vuosi - Kultahäät
 23. vuosi - Smaragdihäät
 24. vuosi - Timanttihäät
 25. vuosi - Kruununtimanttihäät / Kruunuhäät / Kruununjalokivihäät / Rautahäät
 26. vuosi - Rautahäät / Puuhäät
 27. vuosi - Timanttihäät / Rautahäät / Peltihäät / Briljanttihäät
 28. vuosi - Platinahäät
 29. vuosi - Kuukivihäät

Hääpäivien nimityksillä on pitkä historia

Hääpäivien nimityksillä on pitkä historia, joka ulottuu vuosisatojen taakse. Alun perin hääpäivien nimitykset liittyivät materiaaleihin, joita pariskunta sai lahjaksi hääpäivänsä kunniaksi. Esimerkiksi ensimmäinen hääpäivä oli paperihääpäivä, sillä lahjaksi saatujen lahjojen joukossa oli yleensä paperisia esineitä.

Hääpäivien nimitykset alkoivat yleistyä 1900-luvun alussa, ja monet niistä ovat peräisin Yhdysvalloista. Ensimmäinen hääpäivä mainittiin julkisuudessa jo vuonna 1922, ja sen jälkeen muut hääpäivät saivat nimityksiä. Nimitykset olivat aluksi melko yksinkertaisia, kuten pumpulihääpäivä (toinen vuosipäivä) ja nahkahääpäivä (kolmas vuosipäivä), mutta myöhemmin ne muuttuivat yhä monimutkaisemmiksi ja sisälsivät usein vitsikkäitä ja romanttisia viittauksia.

Hääpäivien nimityksillä on kuitenkin myös uskonnollisia ja kulttuurillisia perinteitä. Esimerkiksi kristillinen kirkko tunnistaa erilaisia hääpäiviä, kuten hopeahääpäivä (25 vuotta naimisissa) ja kultahääpäivä (50 vuotta naimisissa). Joissakin maissa on myös perinteitä, jotka liittyvät hääpäivän juhlimiseen erityisellä tavalla. Esimerkiksi Kiinassa pariskunnat juhlivat hääpäiviään tietyin väliajoin suuren juhlan merkeissä.

Nykyään hääpäivien nimityksillä on tärkeä merkitys monille pariskunnille, jotka haluavat juhlistaa rakkauttaan ja kestävää suhdettaan. Hääpäivän viettäminen onkin tärkeä tapa osoittaa kiitollisuutta ja rakkautta puolisolle, ja samalla juhlistaa yhteistä taivalta.